Op deze pagina vind je relevante artikelen over vrouwelijk leiderschap en interviews, blogs en columns van de sprekers van de Collegereeks Vrouwelijk leiderschap met achtergrondinformatie over de masterclasses.

Elisa de Groot:Speel jij het spel? De top 10 van ongeschreven regels

Wat zijn binnen jouw organisatie de ongeschreven regels van het spel? Hoe word je kroonprinses? Hoe maak je carriere, hoe word je gevraagd voor de mooiste projecten of hoe kun je in ieder geval effectief je doelen bereiken?

Bekijk de belangrijkste tien ongeschreven regels van het spel

   
Rob-Jan de Jong: Iedere leider kan visionair vermogen ontwikkelen

We vinden het enorm belangrijk dat leiders een visie hebben. Maar de meesten hebben ze niet. Rob-Jan de Jong leert leiders, vanuit een brede, multidisciplinaire basis en met praktische tips, om een gedegen, geloofwaardige en verbindende visie op de toekomst te ontwikkelen.

Lees de tips van Rob-Jan de Jong

   
Pacelle van Goethem: Mannen moeten zichzelf leren relativeren, vrouwen het spel

Er zijn mensen die met een totaal quatsch-verhaal toch anderen achter zich aankrijgen, terwijl anderen met veel betere plannen en ideeën niet eens gehoord worden. En dat wil Pacelle van Goethem graag de wereld uitkrijgen.

Lees hoe je leert overtuigen

   
Carolina Pruis: Vrouwelijk leiderschap: 'Fake it till you make it'

‘Als je als vrouw een plek ambieert aan de top, dan word je helaas nog steeds vooral omringd door mannen’, aldus Carolina Pruis. ‘Als je als vrouw mee wilt spelen, moet je hun spelregels kennen. Dat betekent niet dat je je als een man moet gaan gedragen, maar je moet hun spel wel snappen. En je moet begrijpen hoe mannen jouw gedrag interpreteren.’

Lees meer over de lessen van Carolina

   
Elisa de Groot: 'Vrouwen die bluffen vertellen de waarheid

Als vrouwen praten over hun prestaties of hun successen (áls ze er al over praten…) dan spreken zij daar heel bescheiden over. Ze maken het door de manier waarop ze praten zo’n 20% ‘kleiner’. Vrouwen gebruiken verkleinwoorden, vertellen erbij wat er allemaal niet goed is gegaan en praten over ‘wij en het team’ in plaats van over ‘ik’.

Lees op welke momenten het heel belangrijk is dat je jezelf met zelfvertrouwen presenteert

 

 

   
 

 

   
 
 

 

   
 
 

 

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.